Skarby natury


Skarby natury

Chleb jest nieodłącznym elementem naszego menu. To jedna z pierwszych rzeczy, której goście próbują podczas naszych kolacji, bardzo często zabierają go też do domu i zależy nam, żeby jego smak pozostawał w pamięci na długo. Dlatego od ponad 4 lat współpracujemy z Panią Jolą Pecio, która dostarcza nam świeżo mieloną mąkę i oleje tłoczone na zimno. W kuchni lubimy zaskakiwać, ale w kwestii produktów nie chcemy niespodzianek. Wolimy mieć pewność, że ich jakość, tak jak w przypadku tych z gospodarstwa Skarby Natury, jest niezmiennie tak samo wysoka. Pani Jola wraz z rodziną prowadzi gospodarstwo ekologiczne niedaleko Nałęczowa. Wszystkie produkty wytwarzane są na bazie własnych roślin oleistych i zbóż. W naszej restauracji najczęściej wykorzystujemy olej z lnu złocistego, rzepaku i czarnuszki. Chleby natomiast wypiekamy z mąki z płaskórki, samopszy, orkiszu i żyta. Każde spotkanie z Panią Jolą, która osobiście testuje wszystkie mąki we własnej kuchni, to pretekst do wymiany doświadczeń. Rozmawiamy o uprawach, gotowaniu, dzielimy radami i ciekawostkami o wypieku chleba.

C03B2131C03B2161C03B2168C03B2179C03B2201C03B2233C03B2284C03B2319C03B2334C03B2363C03B2371