Pszczelarz
Kiedy chcemy dodać do naszych potraw odrobinę słodyczy, sięgamy po miody z naszej spiżarni. Do wyboru mamy akacjowy, wielokwiatowy, z lipy i z mniszka. Produkowane są pod czujnym okiem pana Leszka Wójcika, pszczelarza opiekującego się ulami Water&Wine. Jego przygoda z pszczelarstwem zaczęła się kilka lat temu, kiedy zaprzyjaźniony weterynarz zainteresował go tematem pszczół. Wydał mu się on na tyle pasjonujący, że w przydomowym ogródku postawił 2 ule i krok po kroku zaczął rozwijać swoją wiedzę. Czytał książki, wertował strony internetowe i rozmawiał ze specjalistami. Stopniowo powiększał również swoją prywatną pasiekę, w której obecnie znajduje się 9 uli. Mimo że miód zbiera się tylko przez kilka miesięcy, praca pszczelarza to zajęcie całoroczne. Zimą Pan Leszek obserwuje wyloty pszczół, ich zachowanie w naturalnym środowisku. Dba również o ich wygodę – buduje nowe ule i zajmuje się konserwacją starych. Współpraca z nami to dla niego nie tylko możliwość realizacji swojej ogromnej pasji, ale również kontakt z młodymi ludźmi, od których on też może się wiele nauczyć.