Gala Akademii Gastronomicznej w Polsce
16 marca w Hotelu Bristol w Warszawie odbyła się uroczysta Gala wręczenia nagród AIG PRIX oraz ARS COQUINARIA. Był to dla nas bardzo wyjatkowy wieczór, ponieważ Marek Flisiński odebrał Nagrodę Szefa Przyszłości. Tym samym dołączył do zaszczytnego grona szefów kuchni, którzy wyróżniają się międzynarodowym poziomem swojej pracy.
Specjalnie na tę okazję przygotowaliśmy menu degustacyjne, którego goście Gali – a znaleźli się wśród nich m.in. Dyrektor Generalna Ministerstwa Sportu i Turystyki Alicja Omięcka, Wicemarszałek Województwa Pomorskiego Paweł Orłowski, a także ambasadorowie Hiszpanii oraz Meksyku- mogli spróbować po zakończeniu oficjalnej części wieczoru. Podaliśmy m.in. pstrąga z rzodkwią, ziemniaki z twarogiem i kawiorem Antonius Caviar Siberian i forszmak jagnięcy.
Fot. Daniel Miśko












