Blogerki w Chef’s Table
29 maja naszą restaurację odwiedziły zaprzyjaźnione blogerki – Magda Gendźwiłł z Crust And Dust, Magda Klimczak z Dare to Cook, Katarzyna M. Marciniewicz z Chilli Bite, Maia Sobczak z Qmam Kasze, Sylwia Sobczak i Agata Anioł z Kuchnia w formie.
Na początku wizyty zaprosiliśmy je na miły aperitif do Perlage Water Baru, pięknej letniej przyczepy serwującej orzeźwiającą, musującą Cisowiankę Perlage. Po chwili odpoczynku goście ruszyli na spacer po polu i szklarni, gdzie razem z zespołem zbierali owoce, warzywa i zioła.
Następnie zaproszeni przenieśli się do nowej przestrzeni w Water&Wine – Chef’s Table. To wyjątkowa, właśnie oddana do użytku przestrzeń z otwartą kuchnią i wspólnym stołem, gdzie goście mogą gotować razem z kucharzami, a następnie zjeść posiłek w kameralnym ośmioosobowym gronie (już przyjmujemy rezerwację na tego typu kolację, zakładka rezerwacje Chef’s Table na naszej stronie).
Nowoczesna sala usytuowana tuż nad winnicą i polem zrobiła duże wrażenie na blogerkach. To w niej panie wraz z zespołem przygotowały wspólny posiłek. Podano m.in. Consommé z marchwi z olejem z natki, kwiaty bzu w tempurze z żelem octu, białe grillowane szparagi z dojrzewającym serem kozim, olejem rzepakowym oraz młode warzywa pieczone w sianie ze smażonymi liśćmi botwiny z sokiem z cytryny i dzikimi ziołami (gwiazdnicą, krwawnikiem, szczawiem, dzikim groszkiem, koniczyną), a na deser podano lody szczawiowe z chrupiącymi mrówkami.
Po posiłku zwiedzaliśmy wypełnioną przeróżnymi przetworami piwniczkę Chef’s Table, a szef kuchni zaproponował również mały tasting naszego własnego cydru (zebrał mnóstwo pochwał!). Na zakończenie, ponownie zaprosiliśmy panie do Water Baru, by skosztować tortu niespodzianki, który kucharze Water&Wine przygotowali z okazji imienin Magdalen.
Wiemy, że jak zwykle po wizycie w Water&Wine powstaną przepisy inspirowane naszą kuchnią. Dlatego warto śledzić ich blogi i obserwować jak nasza kuchnia inspiruje gości.
















