Akademia Gastronomiczna
W piątek 26.05 gościliśmy w naszej restauracji członków Akademii Gastronomicznej
w Polsce na czele z prezydentem Maciejem Dobrzynieckim. Spotkanie oczywiście toczyło się wokół stołu, na którym pojawiły się dania z przygotowanego specjalnie na tę okazję menu. Naszym gościom podaliśmy m.in. surowe plastry antrykotu wołowego rasy Black Angus
z majonezem z czosnku niedźwiedziego, pleśnią z koziego twarogu, kwiatami czosnku niedźwiedziego i vinegretem estragonowym, tartaletkę ze szczawiem, czarnym kawiorem z polskiego jesiotra i polnymi ziołami, risotto z białych szparagów z dojrzewającym kozim
serem, marynowanym gęsim żółtkiem, kwiatami rzepaku i olejem rzepakowym od Pani Joli Pecio oraz terrinę z marynowanego pstrąga i białej rzodkwi z sosem z maślanki z kawiorem z pstrąga i olejem z kopru. Po lunchu nasi goście zwiedzili kuchnię, szklarnię i piwniczkę,
gdzie Kamil i Marek zdradzali kulisy z życia restauracji.












