Zespół


Marek Flisiński. Szef kuchni

Szef Kuchni restauracji Water&Wine, związany z tym konceptem od jego powstania. Prawdziwy pasjonat fine dining, w pełni zaangażowany w swoją pracę, zdolny i kreatywny. W jego kuchni królują sezonowe, w pełni naturalne produkty od sprawdzonych dostawców z regionu.
Miał szczęście uczyć się i pracować z najlepszymi, między innymi z Terry’m Giacomello. Podczas stażu we Włoszech miał szansę poznać tajniki nowoczesnych technik kulinarnych, które w Polsce były w tym czasie nieznane lub nieśmiało raczkowały wśród gastronomicznej awangardy. To zamiłowanie do próbowania nieznanego zostało mu do dziś.


Kamil Raczyński. Sous chef

Młody i wyjątkowo utalentowany kucharz. Swoją wiedzę i doświadczenie zawodowe zdobywał u najlepszych w Polsce i zagranicą – między innymi w Instytucie Kulinarnym Paula Bocuse’a w Lyonie czy restauracji Reiterzimmer w hotelu Alpenhof Murnau w Bawarii. Od 2015 roku pracuje jako sous chef w koncepcie Water&Wine. Z wielką pasją śledzi i wyszukuje najciekawsze nowości na światowym rynku gastronomicznym. Kreator nowych przepisów i nietypowych połączeń smaków.


Piotr Kamecki. Sommelier

Długoletni Prezes Zarządu Centrum Wina, Mistrz Polski Sommelierów w 1998, finalista Mistrzostw Europy Sommelierów 1998 w Reims i Mistrzostw Świata Sommelierów 2000 w Montrealu, Prezydent Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, były członek Komisji Dydaktycznej Światowego Związku Sommelierów, partner w firmie Winkolekcja, właściciel Wine Taste by Kamecki.