Zespół


Marek Flisiński. Szef kuchni

Szef Kuchni restauracji Water&Wine, związany z tym konceptem od jego powstania. Prawdziwy pasjonat fine dining, w pełni zaangażowany w swoją pracę, zdolny i kreatywny. W jego kuchni królują sezonowe, w pełni naturalne produkty od sprawdzonych dostawców z regionu.
Miał szczęście uczyć się i pracować z najlepszymi, między innymi z Terry’m Giacomello. Podczas stażu we Włoszech miał szansę poznać tajniki nowoczesnych technik kulinarnych, które w Polsce były w tym czasie nieznane lub nieśmiało raczkowały wśród gastronomicznej awangardy. To zamiłowanie do próbowania nieznanego zostało mu do dziś.


Kamil Raczyński. Sous chef

Młody i wyjątkowo utalentowany kucharz. Swoją wiedzę i doświadczenie zawodowe zdobywał u najlepszych w Polsce i zagranicą – między innymi w Instytucie Kulinarnym Paula Bocuse’a w Lyonie czy restauracji Reiterzimmer w hotelu Alpenhof Murnau w Bawarii. Od 2015 roku pracuje jako sous chef w koncepcie Water&Wine. Z wielką pasją śledzi i wyszukuje najciekawsze nowości na światowym rynku gastronomicznym. Kreator nowych przepisów i nietypowych połączeń smaków.


Piotr Kamecki. Sommelier

Długoletni Prezes Zarządu Centrum Wina, Mistrz Polski Sommelierów w 1998, finalista Mistrzostw Europy Sommelierów 1998 w Reims i Mistrzostw Świata Sommelierów 2000 w Montrealu, Prezydent Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, były członek Komisji Dydaktycznej Światowego Związku Sommelierów, partner w firmie Winkolekcja, właściciel Wine Taste by Kamecki.


Michał Krzysiak. Piekarz i cukiernik.

Doświadczenie zdobywał przede wszystkim za granicą. Zaczynał w Szwajcarii, kolebce cukiernictwa, później pracował w gwiazdkowej hiszpańskiej restauracji Casa Jose, skąd przeniósł się do Edynburga. W Polsce związany był z cukiernią Odette. Po powrocie w rodzinne strony, do Sadurek, na nowo zaczął odkrywać lokalne smaki, które teraz wprowadza do naszego menu.


Mateusz Stefaniak. Chef de partie.

Związany z konceptem Water & Wine od 2016 r. Zainteresowanie tradycyjną kuchnią wyniósł z domu, a doświadczenie zdobywał w restauracjach specjalizujących się w regionalnych smakach. Jest ekspertem od zup, bulionów, kiszonek i wszelkiego rodzaju przetworów. Jego pasja to zbieranie ziół, dzięki którym nasza kuchnia zyskuje unikalny charakter.


Ewelina Łebkowska. Concierge.

Młoda, energiczna pasjonatka fine diningu. Jedyna kobieta w zespole. Absolwentka AWF. Pasję do gotowania poczuła podczas studiów, zainspirowana smakami odkrywanymi podczas dalekich podróży. Stale poszerza swoją wiedzę dzięki stażom w najlepszych restauracjach na świecie, m. in. w Stanach Zjednoczonych. W Water & Wine jest odpowiedzialna za rezerwacje i opiekę nad gośćmi restauracji.