Perlage Tasting Club

dziennik_4

Perlage Tasting Club

Podczas spotkań z cyklu Perlage Tasting Club nasi goście mają okazję degustować wina z najlepszych winnic świata, a także nauczyć się ich doboru do dań i wody. Tym razem poznaliśmy, jak duży wpływ na smak wina ma kieliszek, w którym je degustujemy. Warsztaty poprowadził Kornel Dura, pracujący od kilkunastu lat dla słynnej, rodzinnej firmy Riedel, która od 11 pokoleń projektuje i produkuje kieliszki, uznawane za jedne z najlepszych na świecie. Po warsztatach przetestowaliśmy menu degustacyjne przygotowane przez szefa kuchni konceptu Water&Wine – Marka Flisińskiego. Na talerzach pojawiły się m. in. polędwica z dorsza wędrownego z sosem z koziej maślanki, łodygami kopru i kawiorem z troci, puree z ziemniaka ze szpikiem kostnym, a także lody z liścia laurowego z granitą z octu jabłkowego.

dziennik_6dziennik_5dziennik_3dziennik_2dziennik_1