Idea


Przyświecała nam idea, by połączyć najwyższej jakości wodę z dobrze dobranym winem i doskonałym jedzeniem. W Water&Wine można dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy na temat właściwości wody, waterparingu czyli doboru wody do wina i jedzenia oraz hydrosommelierstwa


Tutaj nowatorskie podejście do gotowania spotyka się z szacunkiem dla regionu i tradycji, a przede wszystkim natury. Szef kuchni konceptu – Marek Flisiński, wykorzystuje lokalne produkty, nawiązuje kontakt z okolicznymi dostawcami. W pobliżu restauracji założyliśmy ogród, pasiekę, uprawiamy winorośl, zarybiamy staw. Chcemy znać pochodzenie każdego składnika, który trafia do naszej kuchni.

Nasze dania serwujemy na autorskiej ceramice, w nowoczesnym lecz ciepłym wnętrzu. Z przestronnej sali restauracyjnej roztacza się imponujący widok na okoliczne pola i ogród, z którego kucharze co rano zbierają potrzebne im do skomponowania menu warzywa, owoce i zioła.

Water&Wine, podobnie jak Cisowianka Perlage, podąża własną drogą. Tworzymy unikalną jakość i jesteśmy pewni, że zostanie doceniona.